Βρεφική κολύμβηση

Η βρεφική και νηπιακή κολύμβηση (baby swimming), είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στην παιδική ηλικία και αφορά τα βρέφη ηλικίας από 3 μηνών έως 3 ετών με τους γονείς/φροντιστές τους. Βασικό στόχο έχει την εκμάθηση και την καλλιέργεια έμφυτων βασικών κολυμβητικών και άλλων δεξιοτήτων με βάση το παιχνίδι. Ξεκίνησε πριν από αρκετές πλέον δεκαετίες βασισμένο στην ανάγκη να μάθουν τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο μικρά να κολυμπούν και να νιώθουν άνεση και ασφάλεια μέσα στο νερό.

Τα βρέφη σε αυτό το τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής τους είναι ήδη εξοικειωμένα με το περιβάλλον του νερού αφού είναι παρόμοιο με αυτό της μήτρας. Με τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης στα νεογέννητα οι γονείς έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης ακόμα πιο νωρίς, βοηθώντας έτσι τα μωρά τους να εξελιχθούν σε πολλά επίπεδα.

Οι γονείς περνούν εποικοδομητικό χρόνο με το μωρό τους, εκπαιδεύονται πώς να το χειρίζονται με χαλαρές και απαλές λαβές και να το υποστηρίζουν, ενώ το βρέφος βιώνει την απόλυτη εμπειρία της πλευστότητας και χαλάρωσης μέσα στο νερό! Όσο τα μωρά κερδίζουν και αποκτούν δύναμη και έλεγχο του κεφαλιού τόσο προχωράμε σε πιο δυναμικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.